over onze stichting  
 
lees over de projecten  
 
sponsoring is hard nodig  
 
schrijf je in als vrijwilliger  
 
neem contact met ons op  
 
bekijk de foto's  
 
mail de redactie  

stemInschrijving maar!
Heb jij zin om iets leuks te doen met een maatje? Schrijf je dan snel in!

[meer]

Houd deze site in de gaten!
Stichting Amices heeft grote plannen en wil veel leuke aktiviteiten organiseren!
Stichting Amices is een particuliere ideële organisatie, zonder subsidies van de overheid die aktiviteiten organiseert voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar.

De aktiviteiten bestaan uit verschillende maatjesprojecten. Ook kan Amices workshops organiseren over deze onderwerpen Deze zijn bedoeld om de stichting onder de aandacht te brengen van ouders, kinderen, vrijwilligers en mogelijke sponsoren.
Wie is Amices eigenlijk?

Amices is een initiatief van Johan Smulders. Hij heeft verschillende ervaringen opgedaan in soortgelijke organisaties en wil deze vorm van positieve ondersteuning op een professionele manier middels deze stichting voortzetten. De activiteiten worden uitgevoerd door coördinatoren en verschillende getrainde begeleiders.

Visie
Stichting Amices denkt dat in elk kind meer mogelijkheden schuilen dan het kind en soms ook de ouders denken. Door enkele handvatten aan te reiken en positieve ontwikkelingen te benadrukken krijgt het kind meer zelfvertrouwen en past het straks beter in onze maatschappij. Stichting Amices wil integer, respectvol en anti-discriminerend zijn. Daarnaast is zij gericht op emancipatie van kinderen. Dat betekent stimuleren en motiveren ter vergroting van competenties en ontwikkeling van de aanwezige capaciteiten. We gaan uit van de eigen kracht van het kind: samen zoeken we tijdens onze projecten de juiste handvatten waarmee het kind ook daarna verder kan.

Doelstellingen
De doelstellingen van het begeleiden van de kinderen tijdens de projecten zijn:
- de kinderen een actieve en ontspannen tijd te bezorgen;
- de kinderen te leren wat hun mogelijkheden zijn;
- de (pleeg)ouders of het gezin een moment van rust te geven.

Tijdens de projecten wordt op een professionele, maar altijd speelse en spannende manier een vorm van ondersteuning geboden. Voorop staat een leuke tijd voor alle deelnemende kinderen. Maar dan wel met nét dat beetje extra begeleiding en zorg. Zodat we de kinderen kunnen laten zien wat ze wél kunnen, in plaats van wat ze niet kunnen.

Doelgroepen
In principe kunnen alle kinderen vanaf 6 tot 16 jaar aan de projecten deelnemen. Het merendeel van de kinderen ondervindt enige problemen tijdens het groter worden. Voorbeelden zijn: kinderen met een leerachterstand, drukke kinderen, te rustige kinderen, kinderen met aanpassingsproblemen, kinderen zonder zelfvertrouwen en kinderen die gepest worden. Tijdens de Amices-projecten krijgen deze kinderen de individuele aandacht die bij “gewone” groepsactiviteiten meestal niet mogelijk is.

Wat is er zo bijzonder aan Amices?
Amices onderscheidt zich van de “andere” organisaties op de volgende punten:
Een kleine (en dus persoonlijke) organisatie;
Korte lijnen met het bestuur, dus heldere communicatie;
Vrijwillige begeleiders wordt veel inspraak geboden;
Intensieve begeleiding van de kinderen tijdens de projecten.


Adresgegevens

U kunt Stichting Amices op verschillende manieren bereiken. Uiteraard via e-mail op info@amices.nl. Onze (post)adresgegevens:

Dubbeldamseweg Zuid 106
3314 JA Dordrecht
tel. (065) 498 05 99


 
© 2003 Stichting Amices
Alle rechten voorbehouden