over onze stichting  
 
lees over de projecten  
 
sponsoring is hard nodig  
 
schrijf je in als vrijwilliger  
 
neem contact met ons op  
 
bekijk de foto's  
 
mail de redactie  

stemInschrijvingen!
Heb jij zin om met een maatje iets leuks te doen? Schrijf je dan snel in!

[meer]

Houd deze site in de gaten!
Stichting Amices heeft grote plannen en wil veel leuke aktiviteiten organiseren!
Vanwege de uiteenlopende achtergronden van de kinderen vragen wij veel van onze vrijwilligers. Het zou fijn zijn als zij een pedagogische achtergrond hebben, maar dit is zeker niet noodzakelijk! Met je gezonde verstand gebruiken kom je al een heel eind.

In de selectiegesprekken wordt bekeken of de vrijwilliger aansluit bij de organisatie. Is dat inderdaad het geval, dan gaan we graag met elkaar verder.
Wat vragen we van de vrijwilligers?

We vragen behoorlijk wat van onze vrijwilligers. We hebben dan ook een grote verantwoordelijkheid naar de ouders en deelnemers van onze projecten. Maar je krijgt er ook wat voor terug. Als je één keer met je maatje op stap bent geweest, dan ben je verkocht.

Profielschets van onze vrijwilliger:

leeftijd minimaal 18 jaar
een echte teamplayer
affiniteit met de doelgroep
zich kunnen verplaatsen in de belevingswereld van kinderen
goede sociale vaardigheden
positieve instelling
niet met justitie in aanraking zijn geweest
bij voorkeur een pedagogische, medische of sporttechnische opleiding, maar dit is zeker niet noodzakelijk!


Maar we bieden natuurlijk ook genoeg!
Het team van Amices is een klein, maar erg betrokken team. Elke vrijwilliger ziet zijn of haar maatjesproject als een feestje! Naast al die gezelligheid stralen we ook professionaliteit uit. Regelmatig worden er workshops georganiseerd waarbij we met z'n allen onze kennis kunnen vergroten. Een grote schare van externe professionals bieden regelmatig trainingen aan op verschillende terreinen.

Naast de persoonlijke voldoening doe je een hoop ervaring op en kan je kosteloos aan de trainingen deelnemen. Heb je organisatorisch talent? Je wordt méér dan aangemoedigd om er wat mee te doen. Graag willen we iedere vrijwilliger zijn of haar talenten verder laten ontplooien.

Naast de workshops en trainingen is er elk jaar een speciale vrijwilligers-dag. Op deze dag worden alle vrijwilligers nog 's uitgebreid bedankt voor de inzet en betrokkenheid.


Met welke kinderen kom jij als vrijwilliger in aanraking?

Kinderen van 6 tot 16 jaar komen in aanmerking voor onze projecten. Het kunen kinderen zijn die aan de rand van jeugdhulpverlening staan, asielzoekerskinderen of kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben. Vaak zijn het kinderen die (te vaak) horen dat ze lastig zijn, druk zijn en niks kunnen. Kinderen met een lage eigenwaarde.

Maar ook kinderen die een knuffel kunnen gebruiken of een arm om de schouders. Kinderen die zo graag 's horen dat ze het "goed doen". Kinderen die door een beetje extra begeleiding eindelijk een leuke tijd kunnen hebben. Kinderen die door jouw hulp, trots en met een glimlach van oor tot oor, thuis kunnen vertellen dat het zo goed was gegaan!

Wij zien jouw aanmelding graag tegemoet en zien uit naar een prettige samenwerking!

Schrijf je nú in als vrijwilliger!

Ja kan je aanmelden als vrijwilliger door een mail te sturen naar:

vrijwilligers@amices.nl


Meld in je mail waarom jij je graag wilt inzetten voor stichting Amices en waarom wij jou goed kunnen gebruiken. Na het ontvangen van je mail zal er contact opgenomen worden door een van de coordinatoren.

Later zal je worden uitgenodigd voor een kennismaking om te kijken wat wij voor jou en jij voor ons kan betekenen. We zien je aanvraag graag tegemoet!


 
© 2003 Stichting Amices
Alle rechten voorbehouden